Au prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile


Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile, începând cu 9 noiembrie 2021. 

Vor rămâne în vigoare toate restricțiile adoptate în 25 octombrie: masca este obligatorie peste tot, accesul în spațiile închise se face cu certificatul verde, iar programul magazinelor este tot până la ora 21.00.

Accesul în mall-uri este permis doar persoanelor vaccinate și celor trecute prin boală, în baza certificatului verde. În magazinele esenţiale - alimentare sau farmacii - va fi permis accesul şi nevaccinaților, dar doar dacă acestea se află în afara centrelor comerciale mari.

Copiii pot intra numai dacă sunt însoţiţi de adulţi care sunt vaccinaţi.

În clădirile publice, instituții oficiale, este obligatorie prezentarea certificatului verde (care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea) pentru toţi cei care NU lucrează în acea clădire („vizitatori”). Măsura se aplică și în cazul clădirilor private în care se află peste 50 de persoane.

Sunt exceptate sediile tribunalelor și parchetelor.

Rămâne valabilă decizia potrivit căreia numai persoanele vaccinate sau cele care au avut COVID-19 se mai pot caza la hotelurile din România.

De asemenea, la piscine, săli de fitness, săli de sport, săli de jocuri și locuri de joacă pentru copii accesul se face pe baza certificatului verde.

Aceeași regulă se aplică la instituții muzeale, biblioteci, librării, cinematografe, studiouri de producție de film și audiovizuală, instituții de spectacole și/sau concerte, școli populare de artă și meserii, fie că își desfășoară activitatea în spații închise sau deschise, dar și la restaurante, cafenele, cofetării, unități de alimentație publică în care se pot consuma produse alimentare sau băuturi alcoolice sau nealcoolice comercializate.

Circulația este permisă numai între orele 05.00 și 22.00, cu anumite excepţii (deplasare la/de la locul de muncă, urgențe medicale etc.), dar trebuie declarație pe proprie răspundere.

Ce activități sunt interzise

Barurile, cluburile şi discotecile se închid.

Sunt interzise evenimentele private (nunţi, botezuri, mese festive etc.), concertele şi spectacolele cu public, precum și accesul spectatorilor la competiţiile sportive.

Activitatea restaurantelor, cafenelelor etc. în interiorul clădirilor şi la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului.

Cinematografele, sălile de fitness sau locurile de joacă rămân deschise pentru cei cu certificat verde la 30% din capacitate.

Comentarii Facebook