Primăria Târgu Jiu, afectată de cutremur, se mută pe stadion. Proiectul a fost realizat de arhitecţii Dico și Țigănaș, cei care au făcut şi Cluj Arena


Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, anunță că activitatea angajaților Primăriei orașului va fi relocată în spațiile stadionului din oraș, după ce clădirea Primăriei a fost afectată de cutremur.

Marcel Romanescu a declarat că membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență au decis ca activitatea angajaților Primăriei Târgu Jiu să fie  relocată în perioada următoare, arată news.ro. 

Astfel, angajații Primăriei își vor desfășura activitatea „în încăperile din incinta stadionului municipal, care prezintă garanții pentru un seism de până la 8,4”. Întrebat câte clădiri cu risc seismic există în Târgu Jiu, edilul a explicat că nu există clădiri publice clasificate astfel. Conform lui Romanescu, de pe clădirea primăriei au căzut coșuri de evacuare, dar în interiorul clădirii „nu au apărut niciun fel de probleme”, el subliniind că urmează o verificare în privința imobilului.

Noul stadion de la Târgu-Jiu a fost proiectat de biroul clujean de arhitectură Dico şi Ţigănaş şi are o capacitate de 12.000 de locuri acoperite, parcare subterană, hotel de 4 stele, sală de conferinţe de 100 de locuri. Arhitecții clujeni sunt cei care au proiectat şi stadioanele Cluj Arena din municipiul Cluj-Napoca și „Ion Oblemenco” din Craiova.

Zeci de blocuri și case din mai multe localități ale județului, mai multe instituții publice și lăcașuri de cult au suferit fisuri în urma cutremurului de marți, nefiind însă înregistrate pagube materiale însemnate sau victime, se arată într-o centralizare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Gorj.

Comentarii Facebook