MApN anunţă o nouă misiune umanitară. Trei aeronave militare românești pleacă spre Turcia şi Siria


România sprijină populaţia sinistrată după cutremure. MApN anunţă că miercuri se va desfăşura o nouă misiune de zbor umanitar, cu trei aeronave ale Forţelor Aeriene Române, în sprijinul populaţiei afectate de cutremurele din Turcia şi Siria. 

Astfel, o aeronavă C-130 Hercules, care va ateriza la Beirut (Liban), şi două aeronave C-27J Spartan, care vor ateriza la Gaziantep (Turcia), transportă aproximativ 22 de tone de bunuri materiale donate de statul român.

Transportul ajutoarelor pentru populaţia sinistrată se face la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în baza Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr.5 din 9 februarie. Conform MApN, cele două aeronave de transport C-27J Spartan au decolat din Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 9,00, iar aeronava C-130 Hercules va pleca spre Beirut în cursul acestei zile.

Forţele Aeriene Române au mai executat astfel de misiuni umanitare şi în 2011, când un alt cutremur major s-a produs în Turcia, precum şi în 2019, în Albania.

Comentarii Facebook