Preot fals, plătit de patron pentru a afla „păcatele” angajaţilor. Spovedaniile de la locul de muncă l-au costat scump pe angajator


Un restaurant din California a fost obligat să plătească 140.000 de dolari în salarii restante și daune angajaților după ce a angajat un preot pentru a „smulge mărturisirile" angajaților, în ceea ce anchetatorii numesc „cele mai nerușinate" acte de corupție pe care un angajator le-a făcut împotriva personalului său, scrie CNN.

Departamentul american al Muncii a declarat că, potrivit unui angajat, proprietarul Che Garibaldi, care operează două locații ale Taqueria Garibaldi din nordul Californiei, a angajat un preot fals pentru a asculta confesiuni în timpul orelor de lucru și pentru a "smulge păcate", inclusiv pentru a-i întreba dacă au întârziat la muncă, dacă au furat bani din restaurant sau dacă au avut "intenții rele" față de angajator.

Falsul preot „spovedea" angajaţii pentru a le afla păcatele

Sub jurământ, un angajat de la Taqueria Garibaldi a explicat cum restaurantul a angajat un presupus preot pentru a le asculta păcatele de la locul de muncă, în timp ce alți angajați au raportat că un manager a afirmat în mod fals că problemele de imigrație vor fi ridicate de investigația departamentului", a declarat procurorul Marc Pilotin.

Dieceza catolică din Sacramento a confirmat că nu a găsit "nicio dovadă a vreunei legături" între falsul preot și dieceza lor. "Deși nu știm cine a fost persoana în cauză, suntem complet siguri că nu era un preot al Diecezei din Sacramento", a spus un purtător de cuvânt, potrivit Mediafax.

Comentarii Facebook