Miercuri 28 Octombrie

Premierul spune că testarea aleatorie a bucureștenilor este o prostie


Ludovic Orban a afirmat că anunţul doctorului Adrian Streinu-Cercel, manager al Institutului Matei Balş din Capitală, conform căruia vor fi testați 10.514 de persoane din Bucureşti, e o prostie. 

Nu putem stabili persoanele care sunt diagnosticate în mod aleator. Poveştile care circulă că ne apucăm să selectăm noi 10.000 de oameni pe care îi testăm sunt poveşti. Există o procedură, există criterii de prioritizare. La ora actuală cred că la începutul săptămânii viitoare vom avea capacitatea să creştem numărul de teste la peste 2.000 de teste pe zi”, a declarat prim ministrul Ludovic Orban.

Adrian Streinu-Cercel a spus că, la nivelul populației de două milioane de locuitori, atâția cât sunt în București, e nevoie de testarea a 9.558 de persoane, iar pentru că există o marjă de eroare, conform calculelor sale, e necesară testarea a 10.514 de oameni.

Vorbim de un eșantion de 10.514, alocat la două milioane de locuitori ai Bucureștiului. Avem 188 de persoane pozitive. Datele sunt într-o dinamică alertă și, probabil, mâine vorbim despre altceva.(...) Vom aplica două tipuri de teste: unul rapid pentru a vedea câte persoane au trecut prin infecție, și încă un test, care să ne spună prezența virusului în circulație. Nu vom mai duce persoanele la spital, ci le vom trata la domiciliu. Primăriile trebuie să spele străzile continuu. Unde este curățenie, nu este virus. (...) Vom identifica nivelul de circulație a virusului și zonele în care este necesară intervenția”, a spus medicul.

Sectorul 2 are cele mai multe cazuri, în momentul de față. Încărcătură de oameni din blocuri este mare. (...) Nu se pune problema să venim în casa oamenilor. Președintele blocului va chema locatarii în fața blocului. Testul se face în stradă, în afara blocului. Timpul de reacție pentru test este de 15 minute, așa că în 30 minute puteți avea rezultatul prin SMS”, a adăugat Streinu-Cercel.

De luni va începe testarea în masă a bucureştenilor. Primăria Capitalei va achiziţiona 4000 de teste, iar cele şase primării de sector vor achiziţiona câte 1000 de teste, conform stiri.tvr.ro.


.

Comentarii Facebook