Premierul propus Nicolae Ciucă și-a depus mandatul pentru că nu poate face o majoritate


Nicolae Ciucă și-a depus luni seara mandatul de premier, după ce nu a putut forma o majoritate pentru a fi votat în Parlament. 

Premierului desemnat i s-a propus depunerea mandatului”, a declarat Florin Cîțu, la ieșirea de la Biroul Executiv al PNL.

A doua decizie este de a propune BPN flexibilizarea mandatului și negocieri cu toate forțele politice”, a mai declarat Cîțu.

Florin Cîțu nu a confirmat că următoarea propunere a PNL va fi tot Nicolae Ciucă.

Vom discuta mâine în BPN și cazul celor 14 parlamentari care au decis să iasă din grupul parlamentar. Mă întristează faptul că dintr-o competiție nu au înțeles nimic”, a mai spus președintele PNL. 

Nicolae Ciucă a declarat că ”Biroul Politic Executiv a decis retragerea mandatului, motiv pentru care am să depun mandatul. Am convingerea că toate activitățile care se vor desfășura la nivelul partidelor trebuie să se bazeze pe dialog și să înțeleagă situația prin care trece țara în acest moment. Fac din nou apel la responsabilitate, stabilite, maturitate politică astfel să se găsească o formulă de majoritate consolidată pentru un guvern. Urmează negocierile la nivelul președintelui României și dumnealui va lua decizia nominalizării”.

Comentarii Facebook