Miercuri 19 Ianuarie

Premierul Cîțu îi revocă pe Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan


Premierul Cîțu discută cu Dan Barna despre eventuala revocare din funcție a ministrului Vlad Voiculescu și a Andreei Moldovan.

Premierul Florin Cîțu este nemulțumit că secretarul de stat Andreea Moldovan, din Ministerul Sănătății, a trimis la publicare în Monitorul Oficial un ordin cu reguli mai dure pentru carantinarea localităților, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Premierul a avut programată astăzi de la ora 10:30 o întâlnire cu liderul USR, Dan Barna, și ar putea decide revocarea din funcție a Andreei Moldovan, potrivit surselor citate.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, cel care a promovat-o pe Moldovan în funcția de secretar de stat, se opune însă acestei eventuale demiteri.

Nemulțumirea premierului vine atât din faptul că nu a fost informat în legătură cu noul ordin, cât și din eventualul impact pe care modificările l-ar avea asupra situației unor localități precum Bucureștiul, care ar putea fi carantinate mai ușor din cauza numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus. În plus, Cîțu este nemulțumit de mai mult timp de colaborarea cu Voiculescu, căruia i-a și reproșat lipsa de comunicare.

Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, se arată într-un comunicat oficial al premierului Florin Cîțu, scrie DCnews.ro.

Nelu Tătaru: Aș revenit ca ministru la Sănătate

Nelu Tătaru a declarat, marți, că ar reveni oricând la conducerea Ministerului Sănătății. 

În acest moment, în condițiile în care partidul meu ar coordona Ministerul Sănătății, aș reveni ca ministru”, a spus Tătaru.
Comentarii Facebook