Povestea impresionantă a celor doi soți de 90 de ani pe care pandemia nu i-a putut despărți


Un bătrân din Spania, de 90 de ani, vine în fiecare zi la geamul soției sale în vârstă de 92 de ani, internată într-un azil. Aceasta e singura cale de comunicare între cei doi din cauza restricțiilor impuse de pandemie.

Un bărbat pe nume Xavier Anto, de 90 de ani, din Barcelona, Spania, o vizitează pe soția sa, Carmen Panzano, în vârstă de 92 de ani, la azilul unde aceasta este internată, prin intermediul unui geam . 

Deși amândoi sunt vaccinați, aceasta este singura cale prin care cuplul mai pot comunica, de când azilul nu mai primește vizitatori din cauza restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19.

Personalulul azilului impresionat de iubirea dintre cei doi,  o aduce de fiecare dată pe Carmen Panzano la fereastră și îi dă lui Xavier un scăunel, pe care să se poată așeza de partea cealaltă a geamului. 

În timpul celor 65 de ani de căsătorie, aceștia nu au stat despărțiți niciodată, și refuză ca pandemia să-i împiedice să-și manifeste dragostea unul față de celălalt.

„Simt că aproape o pot atinge, și îi trimit o sărutare"

Nu am fost niciodată despărțiți. În martie, directorul azilului mi-a spus că nu voi mai putea reveni pentru a-mi vizita soția, din cauza restricțiilor impuse de autorități. De atunci vin mereu la fereastra azilului, și astfel, simt că aproape o pot atinge, și îi trimit o sărutare", a povestit Xavier Anto. 

De fiecare dată când o vizitează, Xavier îi arată soției, care suferă de Alzheimer, poze cu copiii și nepoții, pentru a contracara efectele bolii. Apoi fiecare dintre soți își pun mâinile pe geam și își trimit un sărut. 

Cu toate că nu pot să se audă sau să se atingă, ei se bucură de timpul pe care îl petrec împreună și au încredere că nimic nu-i poate separa.


Comentarii Facebook