Poșta Română ia măsuri drastice împotriva coronavirusului


Directorul Poștei Române, Horia Grigorescu, a anunțat că serviciile de expediere către China vor fi suspendate temporar.

Motivul deciziei îl reprezintă riscurile cauzate de epidemia de coronavirus.

"Compania Națională Poșta Română anunță suspendarea temporară a serviciilor de expediere către China. 

Pentru a scădea riscul răspândirii noului coronavirus, companiile aeriene cu care Compania Naţională Poșta Română colaborează au luat decizia de a-și anula cursele către destinații din China.

Astfel, operatorul român de servicii poştale se află în imposibilitatea de a mai oferi, pentru o perioadă nedeterminată, servicii de trimiteri poștale – Express Mail Service (EMS), corespondență, colete – către această destinație.

Rugăm toți clienții noștri să primească scuzele pentru neplăcerile create și îi asigurăm că vom relua expedierile imediat ce acest lucru va fi posibil”, transmite Horia Grigorescu, directorul Poștei Române.

Bilanțul deceselor cauzate de coronavirus a crescut, anunță autoritățile, ajungând la 362 de morți. 

Autoritățile chineze au confirmat încă 2.103 cazuri de infecție cu coronavirusul 2019-nCoV în provincia Hubei, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor de aici, unde se consideră a fi epicentrul epidemiei, trece de 16.600. În restul Chinei s-ar mai fi înregistrat duminică încă aproximativ 700 de noi cazuri de îmbolnăvire, potrivit digi24.ro.

În prezent, sunt spitalizați în Hubei 9.618 pacienți, dintre care 478 sunt în stare critică.

La nivel mondial, s-au înregistrat cazuri de îmbolnăvire în 26 de țări, numărul total al bolnavilor, de la izbucnirea epidemiei, în decembrie, trecând de 17.300. Dintre aceștia, aproximativ 500 s-au vindecat, iar autoritățile din Thailanda au anunțat un posibil tratament de succes, cu o combinație de medicamente.



Comentarii Facebook