Poșta Română a instalat primul ghișeu digital, dar, cum era de așteptat, inaugurarea nu a fost lipsită de probleme


Poșta Română a început să instaleze ghișee digitale. Până la finalul anului, acestea vor fi în toate oficiile. Românii vor putea să-și plătească facturile și să expedieze colete, fără să mai interacționeze cu angajații. Primul astfel de ghișeu a venit la pachet și cu probleme.

Primul ghișeu digital amplsat în interiorul unui oficiu de pe Calea Dorobanților din Capitală le-a dat emoții angajaților Poștei. În plină demonstrație despre cât de util este, acesta s-a blocat. Din fericire, situația ușor amuzantă nu a durat mult.

Ghișee digitale, amplasate în toată țara

80 de ghișee digitale de acest tip vor fi amplasate în oficiile poștale obișnuite. În regim self-service, putem prelua și preda corespondența, chiar și colete, 24 de ore din 7 zile, dar putem plăti și facturi sau rate.

Vor fi amplasate atât în interior, în exterior, în oficii, lângă oficii, în instituții publice, în spații aglomerate unde există trafic. Încercăm să oferim aproape totalitatea produselor noastre într-un singur punct fără asistență umană”, a declarat directorul general al Poștei Române, Valentin Ștefan, potrivit digi24.ro

Șeful Poștei dă asigurări că instalarea celor 80 de ghișee digitale nu va duce la concedieri: „E o mare oportunitate, pentru că prin aceste investiții reușim să creștem productivitatea angajaților și inevitabil să mărim și salariile. În niciun caz nu se pune problema”.

Românii rămân nemulțumiți 

Digitalizarea nu șterge însă nemulțumirile românilor în legătură cu drumurile la oficiile poștale. „Este mult de așteptat, în principiu, pentru că foarte mulți folosesc serviciile poștale. Se poate face și mai bine. Poate un personal mai bine pregătit și mai mult personal efectiv”, spune un bărbat. 

Pentru ca oamenii să nu mai stea la cozi interminabile, șefii Poștei spun că vor să amplaseze, până la finalul anului, 3.000 de puncte de ridicare de colete, în stradă și în oficii. Investiția se ridică la 40 milioane de euro.


Comentarii Facebook