Polițiștii din Republica Moldova au găsit resturi de rachetă, la 15 km de graniţa cu România. Este al patrulea incident de acest fel


Resturi de rachetă „provenite din atacurile aeriene ale Rusiei împotriva Ucrainei” au fost descoperite joi, 16 februarie, de o patrulă a Poliției de Frontieră a Republicii Moldova pe un câmp din apropiere de Larga, în raionul Briceni, conform Ministerului de Interne de la Chişinău. Larga este un punct de trecere a frontierei cu Ucraina situat în nordul Republicii Moldova, la 15+20 de km de graniţa cu România.

O patrulă a Poliţiei de frontieră din Republica Moldova a descoperit joi, în zona sectorului de frontieră Larga (raionul Briceni/nord), resturile unei rachete, după ce în noaptea de miercuri spre joi Rusia a lansat un nou val de atacuri cu rachete împotriva Ucrainei. Pe 5 decembrie anul trecut, o altă rachetă a fost găsită într-o livadă, tot din Briceni.

După ce au fost descoperite resturile presupusei rachete, s-a luat măsura protejării zonei şi a fost anunţat Serviciul de Urgenţă 112. La faţa locului au venit echipele de genişti ale poliţiei, precum şi Procuratura raionului Briceni, scrie news.ro. Este cel de-al patrulea caz în care resturi ale unor rachete provenite din bombardamente asupra Ucrainei cad pe teritoriul Republicii Moldova.

Rusia a lansat din nou în primele ore ale dimineţii de joi un val de rachete asupra Ucrainei, iar una dintre ele a lovit un sit industrial din oraşul Liov, din vestul ţării, provocând un incendiu. O parte din rachete au fost interceptate de apărarea antiaeriană ucraineană, dar alte câteva au căzut şi în regiuni din centrul ţării.



Comentarii Facebook