Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat de 63 de ani, arestați


Doi polițiști din Pitești, care au intervenit vineri, 16 aprilie, pentru arestarea bărbatului de 63 de ani, au fost arestați pentru 30 de zile după ce victima a murit.

Legiștii au precizat că bărbatul din Piteşti imobilizat cu piciorul pe gât a fost asfixiat. ”Cauza morţii este asfixia mecanică", a declarat medicul legist.

Victima a avut mai multe traumatisme, iar cauza morţii a fost una violentă, a mai precizat legistul cazului de la Piteşti, conform Antena3.ro.

Medicul a spus că bărbatul nu a făcut infarct, dar avea o alcoolemie de peste 2 la mie.

Moartea fost violentă, bărbatul a murit asfixiat. Am descoperit o alcoolemie de peste 2 la mie. Sunt mai multe traumatisme, inclusiv cranio-cerebrale, leziuni traumatice cervicale și toracice prin comprimarea părților moi”, a spus legistul.

Este greșit să generalizăm, pentru că zilnic avem în țară mii de intervenții ale Poliției Române care se desfășoară corect prin care sunt salvate mii de vieți.

Este regretabil ceea ce s-a întâmplat vineri, în timpul intervenției polițiștilor, când un om și-a pierdut viața. Pentru mine, orice misiune încheiată tragic este o palmă dată sistemului de ordine și siguranță publică, care zdruncină încrederea românilor în Poliția Română.

Sunt doi polițiști reținuți cu propunerea de arestare pentru 30 de zile. Cei vinovați vor plăti. Fiecare răspunde pentru faptele sale”, a spus și ministrul de Interne, Lucian Bode.

Vezi AICI imagini de la intervenția brutală.

Comentarii Facebook