Polițiști felicitați de Sindicatul Europol, după ce au refuzat o mită consistentă: Au fost corecți, deși au dificultăți financiare! - FOTO


Doi polițiști au refuzat să primească de la un șofer 5.200 de lei pentru a închide ochii, după ce l-au prins băut la volan. 

Europol: ”Îți dau 5200 lei să mă lași în pace…”

Aceasta a fost replica unui bărbat de 41 de ani din Craiova care, în ziua de 07.01.2022, a fost depistat de către colegii noștri din cadrul Biroului Rutier Craiova în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influența alcoolului. 

După momentul opririi în trafic, acesta a fost supus testării cu etilotestul, aparatul indicând valoarea de 0,74 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, motiv pentru care polițiștii l-au condus la sediul Biroului Rutier pentru a-i întocmi dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "refuzul de la prelevarea de mostre biologice" .

În sediul Poliției, bărbatul în cauză a încercat în repetate rânduri să le ofere celor doi colegi ai noștri suma de 5200 lei pentru a-l lăsa să scape fără dosar penal. 

Cei doi polițiști au sesizat Serviciul Județean Anticorupție Dolj cu privire la intențiile conducătorului auto, la scurt timp fiind organizată acțiunea de prindere în flagrant. 

Astfel, bărbatul în cauză a fost surprins în sediul Poliției în momentul în care oferea polițiștilor suma de 5200 lei, alegându-se cu un nou dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”dare de mită”.

Îi felicităm cu această ocazie pe colegii noștri, Mihai și Gabriel, care au acționat cu demnitate și profesionalism, adoptând o conduită exemplară, în ciuda faptului că întâmpină dificultăți financiare la fel ca toți ceilalți polițiști, având în vedere că Guvernul refuză să respecte legea salarizării”.

Comentarii Facebook