Duminica 28 Aprilie

Poliția Locală poate amenda conducătorii de trotinete electrice care încalcă normele rutiere! Legea a fost adoptată


Polițiștii locali vor primi atribuţii de constatare şi aplicare a sancţiunilor contravenţionale pentru încălcarea normelor rutiere de către conducătorii de trotinete electrice. 

Această decizie vine și ca o urmare a faptului că numărul accidentelor și evenimentelor rutiere în care sunt implicate trotinete a crescut masiv în ultimii 5 ani, mai ales în orașele mari, fiind cauzate cel mai des din cauza conducătorilor trotinetelor. 

De exemplu, la nivel național, din 2018 până în iunie 2023 au avut loc 2.953 de accidente rutiere în care au fost implicate trotinete electrice, care au rezultat în 23 de morți, 399 de răniți grav și 2.651 de răniți ușor. Din acestea 2600 au fost provocate din vina lor, informează Hotnews.ro.

Astfel, iniţiativa legislativă modifică art. 7 alin. (1) lit. j) din legea 155/2010, iar în domeniul circulaţiei pe drumurile publice, Poliţia Locală are şi atribuţia de a constata contravenţii şi aplica sancţiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, biciclişti, conducători de mopede, trotinete electrice şi vehicule cu tracţiune animală.

Proiectul a trecut miercuri de Camera Deputaţilor, for decizional, şi merge la promulgare.


Comentarii Facebook