Duminica 28 Aprilie

Doi judecători acuzați de luare de mită se întorc în instanță și primesc câte un milion de euro, salarii restante, după ce faptele s-au prescris


Doi judecători, unul din Covasna și altul din Brașov, acuzați că ar fi luat mită și ajutat gruparea care a obținut retrocedarea pădurii de 300 de milioane de euro din județul Bacău, au scăpat basma curată. 

După ce procesul s-a prescris fără o condamnare definitivă aceștia aceștia s-au întors în funcții iar Consiliul Superior al Magistraturii a decis și să le ofere salariile restante din perioada în care au fost suspendați, în valoare de aproape 1 milion de euro fiecare. 

Deși primise inițial 3 ani de închisoare, după ce a cerut mită 50.000 de euro, din care a primit 10.000 de euro de la un avocat, pentru a restitui clientului acestuia păduri  în valoare de peste 300 de milioane de euro, o treime din judeţul Bacău, magistrații Magistraţii Înaltei Curţi au decis să considere fapta judecătorului din Covasna prescrisă.

Și judecătoarea de la Tribunalul Brașov, care a fost cercetată pentru complicitate la cumpărare de influenţă a scăpat de doi ani de închisoare după ce faptele s-au prescris, informează Digi24.ro.

Astfel, cei doi se pot întoarce liniștiți la serviciu, iar Consiliul Superior al Magistraturii a decis să-i compenseze pentru perioada suspendării și să le ofere drepturile salariale din 2015 și până în prezent. Vorbim de aproape două milioane de euro salariu, dobânzi și ajustarea salariului cu rata inflației.

Comentarii Facebook