Peste 85.000 de oameni la întâlnirea cu Papa Francisc, de la Șumuleu Ciuc


Papa Francisc oficiază, sâmbătă, Sfânta Liturghie la Sanctuarul marian din Şumuleu-Ciuc, în cadrul celei de-a doua zi a vizitei sale în România.

La eveniment, Suveranul Pontif a fost aşteptat de peste 85.000 de oameni, unii dintre ei ajunşi încă la primele ore ale dimineţii. Oamenii au aşteptat sub umbrele sau cu pelerine, întrucât în zonă a plouat. Unii dintre pelerini, veniţi de la sute de kilometri depărtare, sunt îmbrăcaţi în costume populare, potrivit Mediafax.

Cu câteva minute înainte a sosit la Şumuleu Ciuc şi premierul României, Viorica Dăncilă, însoţit de mai mulţi membri ai Guvernului.

Papa Francisc a aterizat sâmbătă dimineaţă la Târgu Mureş, de unde a plecat spre Şumuleu Ciuc. Pe aeroport, Suveranul Pontif a fost întâmpinat de prefectul de Mureş, Mircea Duşa.

Papa va celebra, de la ora 11.00, la Sanctuarul Marian din Şumuleu Ciuc, Sfânta Liturghie.

Apoi, în jurul orei 17.00, Papa Francisc va ajunge cu elicopterul pe aeroportul din Iaşi.

La 17.30, Suveranul Pontif face o vizită la Catedrala romano-catolică, după care merge în faţa Palatului Culturii pentru o întâlnire mariană cu tinerii şi familiile, cărora le va adresa cel de-al şaselea discurs al vizitei. La evenimentul de la Palatul Culturii va participa, de asemenea, şi premierul.

În cursul serii, Papa Francisc se va întoarce cu avionul la Bucureşti.

Comentarii Facebook