Vineri 29 Septembrie

Peste 2.000 de români s-au înscris la călătoria gratuită în jurul Lunii, plătită de un miliardar japonez


Peste 2.000 de români s-au înscris deja la concursul pentru selecția a 8 oameni care vor merge peste doi ani în misiunea dearMoon în jurul Lunii cu nava „Starship” dezvoltată de compania lui Elon Musk, SpaceX.

Toate locurile din navă au fost deja cumpărate de miliardarul japonez Yusaku Maezawa, care a anunțat pe 3 martie că va oferi 8 locuri gratuite pentru opt persoane care trebuie să îndeplinească două criterii principale: să aibă spirit de artist în orice domeniu activează și să contribuie activ pentru o lume mai bună, să își ajute semenii, iar această misiune, care este o premieră istorică fiindcă participă civili, să îi inspire pe cei opt să contribuie într-un mod li mai creativ și relevant omenirii când se întorc pe Pământ.

„În urmă cu doi ani am făcut primul anunț în legătură cu proiectul dearMoon și astăzi am o veste importantă de împărtășit cu voi: vă invit să faceți parte din misiunea dearMoon. Vor merge cu mine în spațiu opt oameni din toate colțurile lumii. În total, vor fi în jur de 10-12 oameni, iar misiunea este planificată să aibă loc peste doi ani, în 2023. După cum știți, vom ajunge pe Lună cu nava „Starship”, care se află în dezvoltare acum la SpaceX.

Ne va lua trei zile ca să ajungem până la Lună și să facem ocolul ei, apoi alte trei zile până ajungem înapoi pe Pământ. Eu voi plăti pentru toată misiunea, am cumpărat toate locurile din navă”, a spus Yusaku Maezawa.

De ce vreau să mă duc în această misiune? În primul rând de curioazitate, vreau să văd ceva ce nu am văzut niciodată în al doilea rând vreau să îmi amintesc cât de frumoasă este planeta noastră, așa îmi exprim recunoștința pentru Pământ, planeta pe care o numim casă.

Nu în ultimul rând, prin această misiune vreau să îmi reamintesc cât de mic și insignifiant sunt, de fapt, cât mai am de învățat, cât de mult mai trebuie să muncesc pe lume și cât de mult pot ajunge să cresc spiritual. Da, îmi este un pic frică, dar sunt mult prea curios și am încredere în Elon Musk și echipa lui de la SpaceX. (…)

Vreau ca oameni din diverse domenii să mi se alăture, nu contează profesia, ci mentalitatea de a-și ajuta semenii și a contribui pentru societate, de a duce puterea creativă la următorul nivel”, a adăugat el.

Misiunea dearMoon va fi primul zbor privat comercial dincolo de orbina Pământului. Prin ceea ce face Maezawa, oferind locuri gratuite pentru opt artiști, cred că misiunea aceasta se va transforma în ceva ce va inspira pe toată lumea. Sunt destul de sigur că până în 2023 vom ajunge cu „Starship” de mai multe ori pe orbita Pământului și nava va putea transporta în siguranță oameni până atunci. Va fi o misiune istorică, interesantă, deosebită și inspirațională”, a spus Elon Musk.


Comentarii Facebook