Duminica 28 Aprilie

Permis anulat pe viață pentru șoferii beți sau aflați sub influența substanțelor, care provoacă accidente mortale! Proiectul a fost adoptat tacit de Senat


Proiectul privind anularea pe viață a permisului, dacă șoferul provoacă un accident mortal, fiind sub influența substanțelor interzise sau a alcoolului a fost adoptat tacit de Senat.

Condusul sub influența drogurilor sau a băuturilor alcoolice este un fenomen care a luat amploare, îngrijorător, în ultimii ani.

În perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2022, 1.294 de şoferi au fost depistaţi sub influenţa substanţelor psihoactive şi 13.509 de conducători auto au fost depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, precizează iniţiatorii proiectului, potrivit Agerpres. 

„Pe lângă propunerea legislativă prin care am propus înăsprirea pedepselor pentru persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau droguri şi provoacă accidente rutiere grave, soldate cu pierderea de vieţi omeneşti, propun şi înăsprirea Codului rutier.

Astfel, în cazul unui accident soldat cu pierderi de vieţi omeneşti, provocat de un şofer aflat sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, actuala propunere legislativă propune anularea permisului conducătorului auto pe viaţă.

În cazul în care titularul permisului de conducere a comis fapta regăsită în art. 192 alin. (1) din Codul penal, săvârşită în condiţiile prevăzute de art. 336, pedeapsa este interzicerea dreptului de a conduce un autovehicul pe viaţă”, se arată în expunerea de motive.

Proiectul a fost transmis Camerei Deputaţilor pentru dezbatere, care este for decizional în acest caz. 


Comentarii Facebook