Pentagonul respinge oferta Poloniei de a ceda avioanele sale MiG-29, Ucrainei. Cum motivează NATO decizia


Statele Unite consideră că nu este viabilă propunerea Varşoviei de a trimite avioanele sale MiG-29 armatei americane, pentru ca acestea să fie apoi predate Ucrainei, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului. Marți, 8 martie, Polonia se oferise să cedeze gratuit MiG-urile sale, cerând la schimb avioane americane cu capabilități similare, notează CNN.

Nu credem că propunerea Poloniei este viabilă”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, într-un comunicat. El a mai arătat că o astfel de organizare a acordării de asistenţă militară Ucrainei, confruntată cu invazia rusă, „trezeşte motive semnificative de îngrijorare pentru NATO în întregul său”.

John Kirby a precizat însă că SUA continuă să se consulte cu aliații pentru a căuta soluții de a oferi sprijin Ucrainei.

Reamintim că, marți, 8 martie, Polonia a anunțat că este pregătită să trimită toate avioanele sale MIG-29 la Baza Aeriană Ramstein din Germania și să le pună la dispoziția Statelor Unite ale Americii pentru a fi transmise în Ucraina.

Comentarii Facebook