Un comandant rus capturat de Ucraina spune tot adevărul. Cum i-a mințit Putin


Un comandant rus care a fost capturat de Ucraina a spus că trupele lui Putin fac genocid, fiind păcălite să creadă că naziștii au ocupat Kievul.

Dmitri Mihailovici Astakov, locotenent - comandant rus: ”Ni s-a spus că Ucraina este dominată de un regim fascist, unde naționaliștii și naziștii au preluat puterea și că noi trebuie să ne ducem și să eliberăm poporul ucrainean.

Eu, personal, tocmai când am intrat pe acest teritoriu și am văzut pugiliști profesioniști, Usyk și Lomachenko, mereu mi-a plăcut să-i urmăresc boxând, ei sunt pugiliștii mei favoriți. Când i-am văzut punând mâna pe arme și spunând că au fost determinați să o facă, a fost momentul în care mi-a fost rușine că am venit în Ucraina.

Fiți curajoși! Vă aflați într-o situație tensionată, dar mergeți și luptați împotriva comandantului vostru. Acesta este genocid. Oamenii sunt uciși. Rusia nu poate să câștige aici chiar dacă noi mergem până la capăt. Nu putem invada teritoriul, nu putem invada acești oameni!

Nu îmi pot găsi cuvintele pentru a-mi cere scuze poporului ucrainean. Cer Ucrainei să-i lase în viață pe soldații ruși. Oamenilor din armata rusă și ai Serviciului Trupelor de Gardă Națională Federală situați aici le este rușine, ei nu vor război. Ei nu vor să vă omoare, ucraineni”.

Comentarii Facebook