Patron român, ​​disperat că nu găsește oameni serioși. Sfat primit: „Angajați oameni 50+, câteodată sunt mai în putere decât un tânăr coca-cola”


Angajatorii români caută cu disperare personal. Potrivit acestora, indiferent de domeniu, oamenii serioși sunt greu de găsit, și mai greu de păstrat, indiferent de condițiile oferite. Un patron român, disperat că nu găseşte oameni serioşi la muncă, a cerut sfatul oamenilor, pe un grup de Facebook, pentru a găsi o soluţie la situaţia cu care se confruntă.

„Am nevoie de câteva sfaturi. Mă confrunt cu angajați neserioși. Din păcate, prin prisma domeniului de activitate (magazin alimentar) nu am parte de angajați cu studii sau măcar cu simțul responsabilității (vânzătoare). Le angajez cu carte de muncă din prima zi, le citesc contractul de munca rând cu rând, le respect toate drepturile (8h pe zi, pauză de masă, CO respectat, salariu mereu la timp, libere legale și absolut tot ce zice Codul Muncii). Când își dau demisia, 1 din 10 angajați înțeleg ce este ăla un preaviz. Deși în contractul de muncă scrie negru pe alb că sunt obligați să stea 20 de zile în preaviz, să am timp să caut alt angajat, nu îi interesează absolut deloc. Zic inițial ok, apoi mai vin 2-3 zile, apoi încep să invoce tot felul de minciuni.

Am citit codul muncii de zeci de ori. Nu e stipulat absolut nicăieri CE SE INTAMPLA când ANGAJATUL NU RESPECTA CONTRACTUL DE MUNCĂ. Numai noi angajatorii trebuie să respectam codul muncii și contractul? Chiar nu le pot depune plângere nicăieri? Singura soluție este să îi acționez în judecată?”, scrie disperat angajatorul, pe Grupul Antreprenorilor din România.

Bărbatul a primit mai multe sfaturi din partea antreprenorilor. Inclusiv din partea unui internaut care spune că a găsit soluția: „Angajează doar oameni de peste 45 de ani”, spune acesta. 

„Angajați oameni 50+, chiar și pensionari (câteodată un pensionar este mai în putere decât un tânăr Coca cola ) , și faceți-le profilul psihologic ca să fie oameni, nu putori. Oferiți-le un salariu care crește de la o lună la alta și tot felul de bonusuri în funcție de performanțe. Alegeți pe cineva care vă place, învățați-l ce să facă, cum să facă, stabiliți reguli de bun simț, oferiți omului un salariu bun DIN PRIMA ZI când semnează contractul! Chiar dacă nu are studii, dar e clar că e isteț și învață repede, e curat, are bunăvoință și repet: vă place cum se prezintă la acel interviu și vi-l doriți angajat, oferiți-i un salariu bun! Măcar cu 200, 300 de lei peste ce oferă nea Costel de la chioșcul de vis a vis angajatului lui.

Dacă oferiți mai mult decât oferă piața, omul acela vă va fi recunoscător. Dar dacă toți spuneți "păi nu știe nimic să facă dar îl angajez că mă strânge cureaua, învață el...., îi dau amărâtului salariul ăla minim, mai stau cu ochii pe el să văd ce poate"... Apoi vă treziți după o lună, că omul vă pleacă. Când oferi un salariu mai măricel, obligi la respect și încredere! Nu ții omul trei luni pe un salariu mic, doar pentru că nu are studii și experiență (dar totuși el se descurcă, își dă silința)! Nu își vede de treabă și nu are bunăvoință chiar dacă i-ați oferit ceva mai aparte decât la alt loc de muncă similar?!? Îl dați frumușel afară și încercați cu alții. Că n-or fi in România doar mizerii umane!

Vă asigur că sunt și oameni de bună credință, dar care s-au săturat să nu le fie recunoscută munca. Dar majoritatea, țineți oamenii pe salarii mici, condiții de muncă mizere, tot timpul stați încruntați și cu biciul în mână, le suflați în ceafă și le urmăriți greșelile. Păi ce să vedeți? Oamenii greșesc când sunt tensionați. Habar nu aveți să vă purtați omenește, să aveți o comuniune și comunicarea respectuoasă cu angajații, să încercați să vă îmbrăcați în hainele lor, să le aflați problemele, neajunsurile”, mai scriu antreprenorii, potrivit Antena 3 CNN.

Comentarii Facebook