Cancelarul austriac spune că e imposibil să existe copii care nu au acces la o masă caldă. Copiii săraci să mănânce la Mc Donald's


Cancelarul austriac Karl Nehammer a stârnit un val de revolte în propria țară după ce a fost surprins într-o înregistrare în care se plânge de felul în care este portretizată foametea copiilor în Austria.

Acesta declară că e imposibil să existe în țară copii care nu au acces la o masă caldă, din moment ce un hamburger la McDonalds costă doar 1,4 euro. 

Cancelarul se arată total împotriva împotriva oferirii unei mese calde copiilor.

,,Asta înseamnă că fiecare părinte trebuie să își înregistreze copilul, facem tabele de calorii, ne uităm la câtă mâncare primește copilul, cum este hrănit? Și atunci suntem în RDG (n.r Republica Democrată Germană). Așa arată lumea de stânga" declară cancelarul, potrivit Newsweek.ro.

Mai mult, acesta insinuează că sărăcia este o alegere și spune că oamenii nu muncesc destul, invocând faptul că există mulți oameni care muncesc doar part-time.

"De ce nu scade rata muncii part-time? Nici măcar în rândul femeilor care nu au obligații de îngrijire? Dacă am prea puțini bani, mă duc mai mult la muncă", spune Nehammer în videoclip.


Comentarii Facebook