Părinţii primesc zi liberă dacă sunt închise şcolile. Proiect adoptat de Camera Deputaţilor


Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege prin care părinții primesc zile libere, dacă școala este închisă.

Propunerea legislativă prevede ca unul dintre părinți să primească zile libere, dacă școala este închisă temporar ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situaţii extreme decretate de către autorităţile competente cu atribuţii în domeniu.

Copilul trebuie să aibă până în 12 ani sau să fie încadrat în categoria persoanelor cu dizabilităţi, pentru ca părinții să poată sta acasă. În familiile cu un singur părinte, zilele libere se acordă părintelui care este şi tutorele legal al copilului.

Părintele va primi o indemnizație achitată din capitolul aferent cheltuielilor personale din bugetul de venituri al angajatorului şi este egală cu salariul corespunzător unei zile lucrătoare.

Cei care vor să păcălească statul și vor cere ambii părinți zile libere nu vor mai avea posibilitatea ulterioară de a mai beneficia de prevederile prezentei legi.

Adoptarea unei astfel de propuneri legislative vine în sprijinul părinţilor, având în vedere problemele cu care aceştia se confruntă atunci când copiii sunt nevoiţi să rămână acasă în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învătământ unde aceştia sunt arondaţi”, se arată în expunerea de motive.

Camera Deputaţilor este for decizional.

 


Comentarii Facebook