Papa Francisc despre războiul din Ucraina: „O victorie construită pe ruine nu va fi niciodată o adevărată victorie”


Papa Francisc condamnă din nou războiul din Ucraina, cu două zile înainte de împlinirea unui an de la începutul invaziei ruse.

O victorie construită pe ruine nu va fi niciodată o adevărată victorie”: Papa Francisc a lansat miercuri un nou apel la pace în Ucraina, condamnând războiul ca fiind „absurd şi crud”, cu două zile înainte de împlinirea unui an de la începutul invaziei ruse.

La 24 februarie se va marca un an de la invazia din Ucraina, un an de război absurd şi crud. O comemorare tristă”, a declarat Suveranul Pontif la finalul audienţei sale generale săptămânale la Vatican. „Lansez un apel la toţi cei care au autoritate asupra naţiunilor să se angajeze concret pentru încheierea conflictului, pentru obţinerea unui armistiţiu şi pentru începerea negocierilor de pace”, a adăugat Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani.

Papa Francisc lansează un nou apel pentru pace

Bilanţul morţilor, răniţilor, refugiaţilor, pagubelor economice şi sociale vorbeşte de la sine”, a adăugat Papa, care a lansat tot mai multe apeluri la pace în ultimul an, încercând în acelaşi timp să menţină un dialog cu Moscova, relatează Agerpres. „Va putea Dumnezeu să ierte atâtea crime şi atâta violenţă? (...) Să rămânem aproape de poporul ucrainean martirizat care continuă să sufere şi să ne întrebăm dacă a fost făcut totul pentru a opri războiul”, a mai declarat el.

În ciuda unor propuneri de mediere, nu a reuşit să se impună în privinţa conflictului din Ucraina. Papa Francisc a luat în considerare o vizită la Kiev şi Moscova, însă acest plan nu s-a concretizat până acum.


Comentarii Facebook