Orban: Vom avea capacitatea de a testa 2000 de cazuri pe zi


Premierul Ludovic Orban a declarat că România va avea capacitatea de a testa 2000 de persoane zilnic. 

România a mai avut o specificitatea care nu a existat în alte tari europene. În România s-au introdus peste 200.000 de românii, cei mai mulți din tari grav afectate de epidemie. Avem o mortalitate foarte mica fata de alte tari, multe decese sunt provocate de alte afectiuni. La începutul săptămânii viitoare vom avea capacitatea de 2000 de teste. Unifarm a cumparat teste pentru a putea face mai multe teste. Am solicitat Ministerului Sanatatii sa distribuie  kiturile de testare pentru a crește capacitatea de testare.

Am achiziționat 20 de PC-uri la nivel național. Capacitatea noastra de diagnosticare va creste constant. Exista o procedura pentru testarea persoanelor și o prioritizare. Spitalele care sunt în prima linie nu au apărut cazuri de îmbolnăviri. Au apărut cazuri mai ales în spitalele de coordonare local. Spitale care sunt în prima linie în lupta ci corona nu au apărut îmbolnăviri, au apărut cazuri în spitale din subordonare locală au fost de vină managerii locali și precaritatea mijloacelor de protejare a medicilor”, a spus premierul Ludovic Orban.

Am discutat despre urgență achiziționării echipamentelor de protectie. Am incredere-n capacitatea domnului ministru Tătaru de a face față provocărilor. Domnul Tătaru e în dispozitivul de lupta contra epidemiei. Avem 2 direcții: preventia si tratarea. La nivelul unităților sanitare vom asigura tot ce e necesar. Avem grija de personalul nostru. Uitati-va la date. Avem sub 1000 de pacienți bolnavi cu covid. România a luat măsuri extrem de serioase. România a avut o specificitate care nu a existat în alte tari. S-au întors peste 200.000 de români din țările grav afectate de virus”, a mai spus premierul.

Comentarii Facebook