Opt muncitoare românce, au zburat cu un avion privat de la Cluj până în Italia pentru a lucra la vie. Angajatorul spune ca sunt indispensabile activității


Proprietarul unei podgorii din Italia a închiriat un avion privat special pentru a aduce la lucru opt muncitoare din România despre care spune că îi sunt indispensabile. 

De mai bine de un deceniu, femeile merg de două ori pe an în peninsulă pentru a-l ajuta la vie. Anul acesta, din cauza restricțiilor cauzate de Covid-19, ele au fost întoarse de la granița cu Ungaria. Dar, pentru că sunt de neînlocuit, italianul a închiriat un avion privat care a aterizat la Cluj de unde au fost preluate cele 8 femei, scrie Digi24.ro.

Vreau să spun că mâna de lucru în vie, în această zonă a Italiei, adică în Alto Adige, la granița cu Austria, de mai bine de 30 de ani provine din străinătate. În cazul meu, de aproximativ 10 ani am acest grup de doamne care vine din România. Este un grup pe care l-am instruit și care a învățat această meserie foarte delicată”, a spus Martin Foradori Hofstätter, proprietarul cramei.

Închiderea granițelor pentru limitarea răspândirii noului coronavirus a făcut din aducerea româncelor o misiune imposibilă. Astfel, după ce a epuizat toate variantele, proprietarul cramei a închiriat un avion care a aterizat la Cluj, de unde le-a preluat pe românce și le-a dus în Italia.

A fost un gest pe care îl pot numi nebunesc. Să trimiți un avion în Europa pentru a recupera mâna de lucru, nu cred că l-a mai făcut nimeni înainte. Am avut noroc apoi cu acest om de afaceri din Alto Adige, care ne-a pus la dispoziție avionul personal pentru această misiune de salvare din România”, a povestit Martin Foradori Hofstätter.

Cele 8 românce muncesc la poalele Alpilor, pe o vale situată la 800 de metri altitudine. Femeile au stat 14 zile în izolare după ce au ajuns în Italia, iar testele efectuate au ieșit negative.


Comentarii Facebook