Vineri 7 Octombrie

Operaţiune de amploare în vestul ţării. Percheziții demne de filmele cu Pablo Escobar. Descinderi la traficanţii de arme, droguri și bani falși


O rețea din Banat care vindea arme unor bande de motocicliști din Suedia a fost anihilată de trupele speciale de la DIICOT. Suspecții sunt acuzați și de trafic de droguri în țara noastră, dar și că plasau bani falși pe piața din România.

În dimineața zilei de marți, 12 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurorii DIICOT Caraș-Severin, au efectuat 21 de percheziții domiciliare în județele Caraș-Severin, Timiș și Dolj, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și de mare risc, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, plasarea de monedă contrafăcută și contrabandă calificată, constând în introducerea și scoaterea din țară de arme letale și muniție aferentă”, au transmis reprezentanții DIICOT. 

Vor fi puse în aplicare 30 de mandate de aducere

Din cercetări a reieșit că liderii unui grup infracțional implicat în activități privind traficul de droguri de risc și de mare risc ar fi dezvoltat alte două grupări infracționale, una specializată în infracțiuni la regimul armelor și munițiilor, iar cea de-a doua bănuită de infracțiuni din sfera falsului de monedă.

Grupările infracționale au acționat independent 

Cele 3 grupări infracționale, având membri comuni, ar fi acționat independent, în scopul realizării activităților infracționale, pe trei paliere, palierul de organizare/coordonare, palierul intermediar de aprovizionare, transport și depozitare, precum și palierul de acțiune stradală, care valorifică en-detail bunurile care făceau obiectul activității infracționale.

Un grup infracțional se ocupa cu traficul de droguri de risc și de mare risc

Unul dintre liderii grupărilor și-ar fi continuat activitatea infracțională din interiorul unui penitenciar, în care a fost încarcerat pe parcursul cercetărilor. De asemenea, s-a stabilit că grupul infracțional organizat implicat în trafic de droguri de risc și de mare risc ar fi procurat drogurile din străinătate și le-ar fi distribuit în Caraș-Severin și Timiș.

Un alt grup infracțional se ocupa de traficul de arme 

Pe parcursul cercetărilor, au fost ridicate peste 5 kilograme de cannabis și mai multe doze de cocaină. Grupul infracțional organizat implicat în traficul internațional de arme și muniții ar fi acționat pe ruta Bulgaria-România-Suedia. Au fost confiscate trei arme scurte, tip pistol, modificate pentru tragere cu muniție letală și peste 600 de cartușe cu glonț.

Ultimul grup infracțional se ocupa de introducerea de bani falși pe piața din România 

Cel de-al treilea grup infracțional organizat implicat în activități din sfera falsului de monedă ar fi avut ca obiect plasarea de monedă din cupiură de 50 de euro, provenind din Bulgaria, în județul Caraș-Severin. Membrii grupării ar fi recrutat diferite persoane, care ar fi plasat banii la diferite societăți comerciale, până în prezent, fiind documentate 5 plasări de monedă contrafăcută.


Comentarii Facebook