Oamenii de știință spun că coronavirusul SARS-CoV-2 nu a fost creat în laborator


Cercetători de renume din lume au analizat genomoul noului coronavirus SARS-CoV-2 și au ajuns la concluzia că acesta nu a fost creat în laborator, așa cum sunt unele speculații. 

Conform unui studiu publicat în revista Nature Medicine, cinci oameni de ştiinţă de la centre celebre din toată lumea au demontat această teorie după ce au comparat genomul acestui nou coronavirus cu şapte alţi coronaviruşi cunoscuţi până acum: SAR, MERS, SARS-CoV-2, KU1, NL63, OC43 şi 229E.

Analiza noastră a arătat clar că SARS-CoV-2 nu este un virus construit sau manipulat în laborator", e concluzia trasă de grupul de medici în raportul lor, scrie Mediafax.

Aceștia au comparat primul virus SARS, care a acționat acum 20 de ani, cu actualul coronavirus. Datele genetice arată că noul virus nu este derivat din genomul unui alt virus.

Cei cinci oameni de știință nu pot spune exact cum s-a produs infectarea. Fie a fost o mutație la o gazdă animală și apoi s-a făcut trecerea la om, fie mutația a apărut la om, după ce acesta a primit virsul de la animal.

Cert este că primul focar cu noul coronavirus a fost o piaţă de animale din Wuhan, unde se vând animale vii, inclusiv lilieci, de la care s-ar fi transferat noul coronavirus.

Comentarii Facebook