O prostituată româncă protestează în Germania pentru că nu e lăsată să muncească: ”Chiar îmi place să lucrez”


Prostituatele din Stuttgart protestează și cer redeschiderea bordelurilor.

Elena este din România şi lucrează ca prostituată în Germania. În ultimele cinci luni nu a mai putut lucra, situaţie care i-a creat probleme financiare, dar şi emoționale. ”Trebuie să muncesc şi trebuie să câştig bani. Am o fiică şi trebuie să muncesc pentru a o întreţine”, a spus Elena, conform Deutsche Welle.

Sindicatul German al Furnizorilor de Servicii Sexuale şi Erotice organizează proteste în mai multe oraşe germane, după ce autorităţile au sistat activităţile din branşă.

Serviciile sexuale sunt legale în Germania, dar au fost interzise în martie, după ce a izbucnit pandemia de coronavirus.

Elena este o prostituată din România care a ieșit și ea în stradă. Ea e în Germania de doi ani, iar fiica ei este crescută în România de bunici. Ea și-a vizitat fiica numai de trei ori și spune că îi ”place să lucrez în bordel”.

Aproape 65% din totalul celor 400.000 de persoane care lucrează în industria sexului în Germania sunt migranţi, potrivit estimărilor Reţelei Europene pentru Promovarea Drepturilor şi Sănătăţii Migranţilor din Industria Sexului (TAMPEP). Multe dintre aceste migrante sunt femei din ţările mai sărace din estul Europei, din România sau Bulgaria.

Potrivit unui sondaj realizat de TAMPEP în 2019, acestea au trimis cea mai mare parte din câştiguri familiilor rămase acasă.

Începând cu luna august, Bavaria a permis din nou practicarea serviciilor sexuale, dar bordelurile trebuie să rămână închise. Şi Berlinul permite din 8 august reluarea activităţii, fără a accepta însă desfăşurarea acesteia în bordeluri.

În restul ţării se menţine interdicţia practicării prostituţiei, deşi cele mai multe restricţii în privinţa centrelor SPA, a studiourilor de tatuaje sau a centrelor de masaje au fost anulate.

Pentru ca nu a mai putut lucra, Elena trăiește din banii trimişi de tatăl sau, care îi trimite 700 de dolari pe lună. ”Cheltuiesc între 20 şi 50 de euro săptămânal pe mâncare”, a precizat tânăra.

Există ajutor financiar pentru angajaţii din sectorul prestărilor de servicii sexuale, în condiţiile în care se poate solicita un ajutor de stat de care beneficiază şi alţi lucrători pe cont propriu. Însă Elena nu a reuşit să depună cererea.

Foto: Profimedia Images

Comentarii Facebook