O nouă materie ar putea fi introdusă în şcoli. Părinţii vor fi nemulţumiţi?


O nouă materie, introdusă în şcoli. Părinţii sigur vor fi nemulţumiţi. De fapt, nimeni nu s-a gândit vreodată ca o astfel de materie să fie studiată de către elevi în școală. Care este noua materie, care ar putea fi studiată de către elevi în următorii trei ani?

Ministerul Educației, de acord cu noua materie

În plus, Radu Szekely, secretar de stat, susține introducerea acestei materii în școli, însă ar vrea să fie corelată cu cele deja existente.

Aș vedea mai degrabă o modalitate de a integra educația cinematografică în programele școlare ale altor discipline, pentru a realiza o abordare transversală. Când la literatura română se discută un roman, se poate viziona și filmul și interpreta la ora de educație artistică, de exemplu“, spune Radu Szekely, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Psihologii susțin că o astfel de materie este benefică pentru elevi

Psihologi susțin că introducerea unei astfel de materii în școli ar fi benefică pentru elevi, întrucât artele ajută la dezvoltarea acestora.

Ajută foarte mult fiecare tânăr în parte să selecteze informația, să facă o ierarhizare în mintea lor. Pot învăța ce este bullying-ul, pot învăța despre dezvoltarea personală, pot învăța despre atitudine pro-activă față de ceilalți semeni care sunt diferiți”, a declarat Corina Pop, psiholog, spunând astfel care ar fi beneficiile unei astfel de materii.

Ce spun experții în educație despre studierea cinematografică în școală

Pe de altă parte, Simona Crisbășeanu, expert în educație, nu vede o urgență introducerea educației cinematografice în școli.

Să facă un program online care să poată să fie accesat de către orice elev. De la gimnaziu, de la liceu, care dorește să afle mai multe despre acest domeniu, ar putea să aibă astfel de resurse la îndemână ce țin nu doar de cinematografie, ci și de partea asta de teatru“, a declarat Simona Crisbășeanu.

Când ar putea învăța elevii cinematografie în școală

În plus, reprezentanții Ministerului Educației anunță că programul de educație cinematografică ar putea fi introdus în școlile din România din toamna anului viitor.


Comentarii Facebook