O fostă jucătoare de handball a echipei U Cluj, din Ucraina, face dezvăluiri terifiante despre primul oraș ucrainean cucerit de ruși


Herson este primul oraș din Ucraina care a fost cucerit în totalitate de armata Rusiei. Printre cei aproape 300.000 de locuitori se află și handballista Alla Șeiko, fostă jucătoare a echipei U Cluj. Tânăra sportivă a dezvăluit detalii terifiante despre războiul din orașul ei natal, relatează Observator.ro

Sportiva a mărturisit că a rămas în orașul natal pentru a fi alturi de părinții ei, care nu au vrut să lase totul în urmă și să fugă spre România. Toată familia ei a trecut prin clipe îngrozitoare în timpul bombardamentelor.

Alla Șeiko, mărturii teribile din Herson: „Rușii iau oameni nevinovați prizonieri, ca scut uman!”

Militarii ruși ar fi început deja să devasteze magazinele și să intre peste localnici, în case, în căutare de hrană. Sunt imagini groaznice din Herson.

Când începe să se tragă, ne ascundem pe hol sau în baie. Suntem cinci adulți și doi copii. Lovesc cu rachete în casele oamenilor. Până marți, administrația raportase 50 de morți. Rușii sunt speriați și înfometați, se ascund printre blocuri și iau oameni nevinovați prizonieri, ca scut uman, un fel de protecție vie”, a dezvăluit Alla Șeiko, potrivit libertatea.ro.

Fostul coordonator de joc din naționala Ucrainei a început să plângă în momentul în care a vorbit despre prietenii ei care și-au pierdut viața în încercarea de a apăra orașul.

Aici, fiecare cartier și-a făcut propria grupare de apărare. De multe ori au stat fără arme, cu mâinile goale în fața tancurilor. Marți am aflat că brigada care proteja cartierul meu a fost distrusă. Avem printre ei prieteni.

Luptăm până la capăt, numai așa putem câștiga. Mulțumesc tuturor românilor pentru sprijinul care îl dau poporului ucrainean. Mulțumesc din suflet pentru ajutorul pentru mamele și copiii refugiați”, a spus, printre lacrimi, Șeiko.

Ucrainenii au confirmat capturarea oraşului Herson de către armata rusă

Oficialii ucraineni au confirmat, în noaptea de miercuri spre joi, prezenţa armatei ruse la Herson, un mare oraş din sudul ţării pe care Moscova a anunţat că l-a capturat încă de dimineaţă, după lupte crâncene, relatează Le Figaro.

Este cel mai mare oraş capturat de forţele ruse de la începutul invaziei în urmă cu şapte zile. Şeful administraţiei regionale, Gennadi Lakhuta, le-a cerut locuitorilor Telegram să rămână acasă, indicând că „ocupanţii (ruşi) sunt în toate părţile oraşului şi sunt foarte periculoşi”.

Primarul acestui oraş de 290.000 de locuitori, Igor Kolykhaïev, a anunţat că a discutat cu „oaspeţi înarmaţi” într-o clădire a administraţiei din Herson, dând de înţeles, fără a le numi, că este vorba de trupe ruseşti. „Nu aveam arme şi nu am fost agresivi. Am arătat că lucrăm pentru a securiza oraşul şi încercăm să facem faţă consecinţelor invaziei”, a spus el într-o postare pe Facebook, anunță news.ro.

Avem dificultăţi uriaşe cu strângerea şi înhumarea morţilor, livrarea alimentelor şi medicamentelor, colectarea gunoiului, gestionarea accidentelor etc”, a continuat el. El a asigurat că nu a făcut nicio promisiune ruşilor şi „pur şi simplu a cerut să nu împuşte în oameni„, anunţând, de asemenea, restricţii de circulaţie pe timpul nopţii. „Până acum totul este bine. Drapelul care este arborat deasupra noastră este ucrainean. Şi pentru ca lucrurile să rămână aşa, aceste cerinţe trebuie îndeplinite”, a adăugat el.


Comentarii Facebook