O fetiță de un anișor a murit de foame, mama a lăsat-o singură 6 zile ca să meargă la iubit. Lângă pătuț i-a pus o sticlă de lapte, să o ia singură


Caz tragic în Italia unde o mamă și-a lăsat fetița de doar un anișor singură în casă, timp de 6 zile. Bebelușul a murit de foame, în timp ce femeia a mers să se întâlnească cu partenerului ei la Bergamo. În ciuda faptului că fetiţa nu avea nici măcar doi ani, mama nu s-a gândit cum ar putea să supravieţuiască fără hrană. Când s-a întors acasă, copila deja murise. 

Italianca şi-a lăsat fiica de 18 luni singură acasă, la Milano, timp de șase zile. Când s-a întors a găsit-o moartă. Alessia Pifferi, în vârstă de 37 de ani, a fost arestată sub acuzația de ucidere voluntară agravată și premeditare. Fetița era într-un pătuț, iar lângă el era o sticlă de lapte pe jumătate plină, mama crezând că va merge singură, scrie Observator.

Cadavrul copilului a fost descoperit în zorii zilei de miercuri. Mama plecase de acasă, lăsându-și fiica singură în pătuț, pentru a se întâlni cu partenerului ei în provincia Bergamo, joia trecută. Potrivit primelor cercetări, mama, în cele șase zile în care și-a părăsit fiica născută dintr-o relație anterioară, ar fi trecut de mai multe ori pe lângă Milano pentru a-și însoți partenerul care avea treabă cu munca, dar nu s-a gândit să verifice starea copilei, potrivit La Repubblica. 

femeie.jpeg

Întrebată de procurori ce s-a întâmplat, femeia părea lucidă, chiar dacă în fața unor întrebări a rămas tăcută. În declarația poliției de stat se precizează că „în urma descoperirii cadavrului unei fete de 18 luni într-o casă privată din zona Mecenate, din Milano, în cursul nopții care tocmai a trecut, fiind anumite elemente care o leagă pe mamă de incident, autorităţile au aplicat măsura arestării''. 

Mama le-a spus anchetatorilor că și-a lăsat fiica în pătuț joia trecută, i-a „schimbat mai întâi scutecul'', a „curățat-o''  şi a lăsat lângă ea un biberon cu lapte. De asemenea, a mai declarat că este conștientă de consecințele grave care ar putea deriva din comportamentul ei atunci când a părăsit locuința și s-a întors după 6 zile.

În aceeași clădire, explică vecinii, locuiește şi fostul soț al Alessiei, de care era despărțită deja de trei ani: „Nu era o mamă bună, nu se juca niciodată cu fetiţa, nu o scotea la plimbare. O ținea mereu în cărucior. Era o persoană oarecum timidă''. 

Comentarii Facebook