O elevă a dat în judecată Ministerul Educației pentru a-și primi bursa înapoi. O folosea pentru a-și plăti transportul!


Ioana, o elevă de 17 ani, a dat în judecată Ministerul Educației pentru a-și primi bursa socială înapoi, pe care o folosea pentru plata transportului. 

Ioana are 17 ani, este elevă la Colegiul Național "Mihai Eminescu" și locuiește în comuna Agigea, unde nu există niciun liceu. Din această cauză, este nevoită să cheltuie lunar 360 lei pentru a putea ajunge la școală și a-și continua studiile. În ciuda faptului că este navetistă, face handbal de performanță și este olimpică la istorie, participând anul acesta la olimpiada națională. Are 3 frați, iar până anul acesta a beneficiat de bursă de ajutor social, pe care o folosea pentru a-și plăti transportul, însă în urma tăierilor anunțate de ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, ea nu va mai beneficia nici măcar de cei 200 de lei asigurați de stat.

În ciuda acestei situații, Ioana nu s-a lăsat călcată în picioare de către ministrul Cîmpeanu și actualul Guvern. În acest sens, a trimis o solicitare către Instituția Avocatului Poporului de a iniția o acțiune în instanță împotriva ordinului care i-a tăiat bursa. Practic, Ioana și-a asumat să dea în judecată Ministerul Educației pentru a-și primi înapoi bursa”, precizează Asociația Elevilor din Constanța. 

Dacă și tu ți-ai pierdut bursa și vrei să urmezi exemplul Ioanei, completează următoarea cerere și trimite-o către petitii@avp.ro

https://bit.ly/solicitareburse

Comentarii Facebook