O biserică a luat foc în timpul slujbei. Incendiul s-a extins rapid înspre alte imobile din vecinătate. Zeci de oameni au fost evacuaţi


O biserică din Constanța a luat foc chiar în timpul slujbei de duminică. Pompierii au intervenit de urgență. O persoană a fost rănită și transportată la spital. Este vorba despre Biserica „Sf. Ecaterina”.

 Incendiul s-a manifestat generalizat și s-a extins la fațada unui imobil aflat în proximitate. Potrivit ISU Constanța, patru din 11 apartamente au fost afectate de incendiu și de fum, iar șapte numai de fum. De asemenea, fațada blocului de lângă biserică a fost afectată de flăcări.

Aproximativ 500.de metri păstrați din construcția lemn din curtea bisericii a ars complet.

Pentru localizarea și stingerea flăcărilor, la fața locului salvatorii au acţionat cu 6 autospeciale de stingere, 2 autoscări, 1 autospecială pentru transport victime multiple și 1 ambulanță SMURD. În sprijinul echipajelor din teren a fost alocată și 1 ambulanță SAJ.

Din interiorul bisericii au fost scoase 11 butelii. O singură femeie în vârstă de 45 de ani a fost dusă l aspital, cu arsuri de gradul 1 pe antebraț. 

Toate persoanele din blocul aflat în imediata apropiere a bisericii s-au autoevacuat, notează antena3.ro. 

Comentarii Facebook