„Nuntă în cer” pentru doi bebeluşi decedaţi de 30 de ani. Familiile le-au unit destinele pentru a alunga ghinionul


Doi bebeluşi, morţi de 30 de ani şi-au unit destinele, în lumea de apoi, printr-o ceremonie organizată de familiile îndoliate din India. Nunta post-mortem este o tradiţie păstrată cu sfinţenie în unele comunităţi din această țară, pentru a înlătura „spiritele malefice" şi a alunga ghinionul din casă.

Bebeluşi cununaţi de rude, deşi au decedat cu mai bine de 30 de ani în urmă. Dacă soarta ar fi fost mai blândă cu ei, aceştia ar fi ajuns deja la vârsta măritișului, iar familiile lor ar fi petrecut alături de miri la nuntă. Dar soarta a avut alte planuri pentru ei, lucru ce nu i-a împiedicat însă pe indieni să-i căsătorească într-o ceremonie plină de fast. Totul, în numele unei tradiţii numite Pretha Kalyanam, cu scopul de a alunga "spiritele malefice" şi ghinionul, scrie Observator

Potrivit Mirror, Pretha Kalyanam este o tradiţie respectată cu sfinţenie în mai multe comunităţi din India, în special pe coasta de vest a ţării asiatice. De obicei, astfel de nunţi sunt organizate pentru a feri rudele rămase în viaţă de energii nefaste, din lumea de dincolo. Astfel, Chadappa şi Shobha au fost desemnaţi soţ şi soţie în ceruri, deşi moartea i-a răpit din braţele părinţilor când se aflau încă în faşă.

Rudele au celebrat evenimentul o până în zori, după ce au respectat înainte cei şapte paşi ai Saptapadi, ritualul hindus premergător oricărei cununii. Potrivit tradiţiei populare, persoanele trecute în nefiinţă la vârste fragede pot fi căsătorite prin "nunţi spirituale", pentru a-şi întregi ciclul vieţii. Astfel, se spune că spiritele îşi găsesc liniştea şi odihna veşnică, lăsându-i pe cei vii să trăiască fără ca vreo umbră de ghinion să planeze asupra acestora.

Comentarii Facebook