Cristian Boureanu, prins băut la volan. În 2017, lovea un polițist după ce a fost oprit în trafic


Fostul politician Cristian Boureanu a fost prins, miercuri, 15 martie, băut la volan pe DN1, în orașul Comarnic.

Polițiștii s-au sesizat după ce Boureanu a efectuat o depășire neregulamentară.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,11 mgL alcool pur în aerul expirat, ulterior bărbatul solicitând recoltare de probe biologice de sânge. În cauză, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.175 de lei și i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce pentru 150 de zile”, au transmis poliţiştii, conform Antena 3.

În 2017, Boureanu lovea un polițist, după ce mașina în care se afla a fost oprită de agenții de la rutieră. Fostul politician a fost condamnat cu suspendare. El era atât de băut încât a adormit la secția de poliție, unde a fost dus la audieri. 

Vezi AICI imaginile cu momentul în care Boureanu lovește un polițist. Aici sunt imagilnile în care Boureanu este făcpt KO de polițist.

Ce a declarat Cristian Boureanu în instanță, după incidentul cu polițistul din București

Fostul deputat Cristian Boureanu arestat pentru că a lovit un polițist spune că și el s-ar fi arestat, pe baza probelor de la dosar.

Regret foarte mult ce s-a întâmplat şi numai cineva care mă priveşte cu rea-credinţă poate să creadă că nu regret. Activitatea mea politică e definitiv compromisă (...) Am în custodie un copil pe care îl am de la 3 ani şi numai eu ştiu cum a crescut. Nu mi-am lovit niciodată copilul, am tras-o de păr şi am dus-o acasă, regret ce s-a întâmplat”, a susţinut Boureanu.

Referindu-se la incidentul din trafic, el a spus că era băut şi a recunoscut că i-a înjurat pe polițiști.

Nu neg ce s-a întâmplat, am încercat doar să contest câteva acuzaţii. De exemplu, cea legată de epoleţi. Eram în stare de ebrietate, l-am înjurat o dată şi îmi pare rău. Am lucrat în Africa şi am îndurat multe, sunt rezident american. Nici în situaţii mai grave n-am avut contact cu poliţia. Nu a fost un control de rutină, control de rutină a fost iniţial, filtrul de rutină ne-a găsit în regulă. Poliţiştii au fost foarte civilizaţi. Patru minute mai târziu, am fost urmăriţi şi blocaţi de o altă maşină de poliţie, poliţiştii nici nu s-au mai dus la şofer, au venit la mine. Dacă aş fi acceptat umilinţele, mă alegeam doar cu o contravenţie. Am 45 de zile in arest, n-am cum să influenţez judecată, voi avea grijă să respect condiţiile impuse. Pe perioada procesului o să mă ocup de familie. Nu am contestat măsură arestului preventiv în primele 30 de zile. Cu probele de la dosar, eu dacă eram judecător mă arestam preventiv”, a mai susţinut Boureanu.

Procurorii arată, în rechizitoriu, că în 9 iunie 2017, în jurul orei 01:30, Cristian Boureanu, aflat pe locul din dreapta-faţă într-un autoturism oprit în trafic în zona Piaţa Charles de Gaulle de către un echipaj de poliţie rutieră, a devenit violent la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliţie. Boureanu l-a ameninţat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a răsucit mâna stângă, i-a rupt cămaşa uniformei de serviciu şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni care pot necesita 15-20 zile de îngrijiri medicale. De asemenea, fostul deputat i-a amenintat pe cei doi poliţişti din echipaj, mai spun procurorii, conform Digi 24.

Comentarii Facebook