Nouă metodă de înșelătorie la telefon! Infractorii se folosesc de inteligența artificială pentru a obține date și bani


Infractorii cibernetici din mediul online erau singurii care foloseau inteligența artificială pentru fraude până acum, însă, în ultimul timp au apărut  cazuri de astfel de înșelătorii și prin telefon. 

Astfel escrocii se folosesc de mesaje formulate și traduse cu ajutorul inteligenței artificiale, înregistrate mai apoi, de cele mai multe ori pe un robot. Aceștia se dau drept polițiști și încearcă să obțină sume de bani sau date personale. Deseori, dacă obțin CNP-ul victimei își fac conturi la casele de pariuri pentru a obține diferite bonusuri informează Observator.ro.

Poliția Română nu face însă astfel de apeluri, iar un indiciu evident este că în ciuda faptului că infractorii sună de pe un număr de telefon românesc, mesajul pe care îl veți auzi va fi în engleză. 

,,De cele mai multe ori, unul dintre indicii este că solicitarea nu se adresează personal, este una impersonală adresată generic şi instituţiile statului nu trimit citații generice ci adresează personal, o trimit prin poştă, sunt proceduri de citare specifice dar în astfel de situaţii nu vorbim nici pe departe de aşa ceva.” a anunțat Sorin Stănică, Poliția Română.

Comentarii Facebook