Noi informații despre atrocitățile armatei ruse, soldații răniți sunt uciși chiar de comandanții lor


Comandanții ruși și-ar ucide propriii soldați răniți, în loc să-i recupereze de pe câmpul de luptă pentru tratament, au dezvăluit chiar membri ai trupelor lui Putin.

Mai mulți soldați capturați au povestit că un comandant a întrebat un soldat dacă mai poate merge după ce fusese rănit, iar când bărbatul a răspuns că nu poate, ofițerul l-a ucis pe loc.

Relatarea înfiorătoare vine de la tineri ofițeri de informații ai armatei ruse, capturați de autoritățile ucrainene. Aceștia vorbesc într-un clip realizat de jurnalistul ucrainean Volodimir Zolkin, care a intervievat numeroși prizonieri ruși, de la începutul conflictului militar, pentru Open Media Ukraine. Unul dintre soldați a povestit cum comandanții i-au executat pe militarii ruși răniți.

„Pur și simplu… un soldat rănit care zace pe jos este împușcat de comandant. Era tânăr, era rănit”, a povestit rusul. Un alt soldat a declarat: „Și cel mai important – nu a fost un caz singular. Locotenent colonelul se plimba printre noi…”, scrie Gandul.ro.


Comentarii Facebook