Miercuri 22 Martie

Noi acuzaţii în cazul elevului de 15 ani care şi-a bătut şi umilit doi colegi, în toaleta liceului. Adolescentul a fost arestat preventiv


S-au luat măsuri în cazul situației revoltătoare de la un liceu din Bacău. Un elev a fost umilit în toaleta unei băi de către un coleg, iar imaginile au provocat un val de indignare pe internet. Nici un alt coleg de clasă, la rândul său cu cerințe educaționale speciale, nu a scăpat de furia acestuia. Inițial, adolescentul în vârstă de 15 ani a fost reținut pentru lovire sau alte violențe, iar joi, 2 februarie, s-a decis arestarea lui preventivă, pentru 20 de zile. 

Vezi și: VIDEO - Elev umilit, lovit și pus cu capul în WC, la un liceu: „Gata, hai, nu te teme. Noi ne jucăm așa, suntem prieteni buni”

Elevul de 15 ani de la Colegiul „Dumitru Mangeron” din Bacău care şi-a bătut doi colegi încadraţi în categoria celor cu cerinţe educaţionale speciale, băgându-l cu capul în vasul toaletei pe unul dintre ei, a fost arestat preventiv, pentru 20 de zile, joi seară. Pe lângă acuzaţia iniţială, de lovire, elevului i se impută şi lipsirea de libertate în mod ilegal, după ce imaginile postate în spaţiul public au arătat că i-a obligat pe cei doi colegi să intre în toaletă, unde i-a bătut.

Măsuri în cazul elevului care a umilit un coleg în toaleta liceului din Bacău

La data de 2 februarie a.c, poliţiştii băcăuani au continuat administrarea probatoriului în cazul tânărului de 15 ani, reţinut pentru loviri sau alte violenţe, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău. Astfel, s-a dispus extinderea urmăririi penale faţă de acesta, sub aspectul comiterii a două infracţiuni de lipsire de libertate. Ulterior, minorul a fost prezentat instanţei care, la propunerea unităţii de parchet, a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 20 de zile”, a transmis, joi seară, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău. Iniţial, tânărul a fost reţinut pentru lovire sau alte violenţe.

Potrivit news.ro, poliţiştii s-au sesizat din oficiu după ce jurnaliştii de la Ziarul de Bacău au scris că mai mulţi elevi ai Colegiului „Dumitru Mangeron” din Bacău i-au agresat pe doi dintre colegi, încadraţi în categoria celor cu cerinţe educaţionale specifice. Unul dintre agresori i-a lovit cu palmele peste faţă, i-au pus să stea în genunchi în faţa lui, să îi pupe mâna şi l-a băgat cu capul în vasul de toaletă pe unul dintre băieţii agresaţi.

Citește și: Care este diferența dintre fenomenul de „bullying” și „violența școlară”. Judecătorul Cristi Danileț: „Învățați să distingeți între aceste fapte!”

Comentarii Facebook