Niciun elev nu a promovat examenul de Bacalaureat în aceste două licee. Marea problemă - limba română, mulți elevi n-au reușit să ia notă de trecere


Două licee din ţară nu au niciun absolvent care să fi trecut examenul de Bacalaureat din 2024. Directorii își pun speranța în contestații.

Unul dintre ele este Liceul din localitatea Zetea, Harghita, judeţ care se află oricum printre cele cu o rată de promovare mică. Al doilea este Liceul tehnologic de la Tismana, judeţul Gorj, unde şi anul trecut doar un singur elev a reuşit să obţină medie de promovare la Bacalaureat, dar asta după contestaţie.

În comuna Zetea din judeţul Harghita, niciunul dintre cei 27 de elevi nu a luat bacalaureatul. Motivul îl reprezintă Limba și literatura română, pe care elevii maghiari nu au reuşit să o înveţe astfel încât să ia notă de trecere.

„Ei trebuie să înveţe, să înţeleagă că dacă nu învaţă nu iau Bac-ul. Noi am ţinut meditaţii, ţinem şi în timpul verii, dacă este nevoie, altceva nu putem să facem. Noi în viitor deja avem clase la învăţământul profesional”, a spus Sebestyen Istvan Elemer, director adjunct la liceul din Zetea.

Aceeaşi situaţie este şi la Liceul tehnologic Tismana din judeţul Gorj. 

„Zero promovaţi. De remarcat că nu vorbim doar de cei din promoţia curentă, ci şi din seriile anterioare. Sperăm ca pe 12 iulie, atunci când se vor afişa după contestaţii rezultatele, să fie câţiva promovaţi de la Liceul tehnologic Tismana”, a spus Ionuț Catrina, inspector școlar ISJ Gorj.

Este posibil ca după înregistrarea unor astfel de rezultate, liceele să fie sancţionate sau chiar să nu li se mai permită să propună cifră de școlarizare la clasa a IX-a cu frecvență la zi, scrie Antena 3 CNN

Comentarii Facebook