Duminica 2 Octombrie

Motivul masacrului din Argeș! Criminalul din Bascov și-a ucis rudele după un plan stabilit, 5 oameni au fost omorâți cu brutalitate


Bărbatul care și-a ucis cu brutalitate cinci rude - părinții, sora, fratele și nepoata de cinci ani – a recunoscut fapta și va fi supus unui examen psihiatric. Medicii legiști au terminat autopsierea celor cinci persoane ucise la Bascov și spun că toți cei cinci au fost loviți cu un corp dur în zona capului.

Potrivit primelor concluzii ale medicilor legiști, toți prezentau același tip de traume la nivelul capului. Mai exact este vorba despre traumatisme cerebrale și traumatisme cervicale prin lovire. Cu alte cuvinte, aceștia au fost loviți în zona capului și a gâtului cu obiecte foarte dure. Important de spus este că victimele nu au prezentat semne de împotrivire, semn că au fost luate prin surprindere, scrie Antena 3.

S-a produs secționarea mai multor pachete vasculare. Este dificil de spus o ordine cronologică (a uciderii membrilor familiei, n.red.) pentru că iau ca reper, și aceasta este și menirea unui medic legist care trebuie să fie la fața locului, instalarea semnelor precoce de moarte reală. Ori la ora la care am intrat în camere și am examinat cadavrele tuturor celor cinci semnele erau deja instalate, fapt ce denotă că a trecut un timp rezonabil, cel puțin șase ore, privind instalarea acestor semne de moarte reală”, a declarat medicul legist.  

Motivul crimei odioase, evocat de criminal

Bărbatul a povestit în detaliu la audieri cum a procedat cu fiecare victimă în parte. Anchetatorii sunt de părere că premeditarea este evidentă. Motivul crimei ar fi fost că bărbatul nu se simțea suficient de apreciat în familie. Bărbatul și-a ucis nepoata în vârstă de cinci ani și pe mama ei, asistentă la Spitalul Militar din Pitești, în vârstă de 49 de ani. De asemenea, acesta și-a ucis și fratele, taximetrist, în vârstă de 50 de ani, dar și părinții în vârstă de 73, respectiv 79 de ani. 

Victimele au fost omorâte cu pietre de diferite dimensiuni și alte obiecte tăietoare și au fost găsite în camere, în locuri diferite, cu excepţia mamei şi a fetiţei, a declarat un medic legist. „E ceva inimaginabil, greu de crezut, șocant", a spus legistul.

Criminalul din Argeș are un tratament psihiatric 

Conform șefului Serviciului de Medicină Legală din Argeș, bărbatul care a comis masacrul primește tratament și este supravegheat de un medic psihiatru din Pitești.

Autorul este pe tratament, așa a spus. Este examinat pentru a ști cu certitudine ce a fost. Nu am făcut o anamneză, dar era dispus la dialog. Era la un medic psihiatru celebru din Pitești, era în evidență, i-a prescris un tratament”, a declarat Dan Manu.

Comentarii Facebook