Sambata 16 Ianuarie

Ministrul Transpoturilor dă vina pe șoferul SPP pentru accidentul în care a fost implicat: E responsabil de traseu și ducerea la destinație


Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost implicat într-un accident de circulație, zilele trecute, el fiind pasager în autoturismul condus de un șofer SPP. 

Am permis de conducere de 28 de ani. Nu mi-a fost reținut niciodată pentru vreo abatere de la normele rutiere. Credeți-mă că am depășit de mult 1 milion de kilometri la volan.

Între Zalău și București sunt 530 de km din care aproximativ 246 sunt autostradă. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 18.00, când mai aveam aproximativ 130 de kilometri până la București, din care 110 km pe Autostrada Pitești-București.

Le-am comunicat celor de la SPP că destinația finală este sediul Guvernului, iar ora de sosire pe care o anticipez era ora 20.00. Nu aveam niciun motiv să ne grăbim", a explicat ministrul.

Vezi AICI cum circula mașina ministrului. Scene filmate de un motociclist - VIDEO

Acesta a precizat că el nu are dreptul de a-i spune șoferului cum să conducă, să folosească semnalele acustice și luminoase.

Absolut toate deplasările pe care le-am făcut am stat pe bancheta din spate, unde am posibilitatea să citesc, lucrez sau să mă odihnesc. Niciodată nu am fost preocupat cum conduce angajatul SPP în zecile mii de kilometri parcurși, pentru un motiv foarte simplu: până duminică au condus impecabil.

În momentele premergătoare incidentului, mă odihneam. Călătoream de 4 ore și jumătate.

Regret nespus acest incident. Voi continua să mă deplasez dintr-un capăt în celălalt al țării, respectând regulile de circulație”, a afirmat Lucian Bode.

.

Comentarii Facebook