Marti 4 Octombrie

Ministrul Sănătății anunță măsuri împotriva dispozitivelor pentru fumat cu tutun încălzit


Sorina Pintea a declarat, vineri, că vrea să limiteze publicitatea pentru dispozitivele de fumat care încălzesc tutun deoarece, motivează ministrul, pot să apară efecte grave pe termen scurt.

Avem în vedere măsuri pe care să le luăm, limitarea publicităţii pentru aceste dispozitive. (...) Ce este mai interesant este că dacă în cazul tutunului simplu ştim că urmările apar pe termen lung, ştim ce se întâmplă, se pare că în cazul acestor dispozitive ale tutunului încălzit pot apare efecte grave pe termen scurt. De aceea şi chestiunea cu publicitatea o vom grăbi, iar ceea ce face subcomisia Ministerului Sănătăţii va fi vizibil pe site, astfel încât să atragem atenţia asupra consumului acestui tutun încălzit”, a spus ministrul.

Pintea a menţionat că faptul că în cel mai scurt timp va fi promovat în cadrul Unităţilor de Primiri Urgenţe un formular pe care îl completează medicii când declară pacienţii care inhalează substanţe toxice.

Acel formular va permite medicilor ca atunci când se prezintă cineva în unitate de primiri urgenţe cu această simptomatologie să poată să anunţe”, explică ministrul.

Comentarii Facebook