Duminica 3 Decembrie

Ministrul Agriculturii, acuzat de abuz în serviciu. Se cere ridicarea imunității lui Adrian Chesnoiu


DNA a cerut începerea urmăririi penale pe numele ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu. Motivul ar fi abuzul în serviciu și ridicarea imunității.

În urmă cu scurt timp, DNA a cerut ridicarea imunității pentru Adrian Chesnoiu. Sunt acuzații de abuz în serviciu și instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informațiile care nu erau destinate publicității. Mai exact, procurorii DNA au suspiciuni că, în perioada 9 februarie - 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine să îi dea acces la mai multe subiecte concepute pentru probele scrise ce urmau să fie susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi la direcții județene, scrie Antena 3. 

Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidați, dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei dintre ei au promovat. DNA mai precizează că la intervenția directă a ministrului Agriculturii în cazul unuia dintre candidați, membri comisiei ar fi fost nevoiți să îl promoveze pe acesta, în condițiile în care nu obținuse un rezultat corespunzător. Acel candidat a obținut până acum peste 33.000 de lei venituri salariale ca urmare a acceptării acestui post. Cererea a fost deja trimisă, împreună cu un referat, de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție, notează sursa citată. 

Au trimis, de asemenea, și un număr de șase volume cu copii ale dosarului de urmărire penală. Dacă imunitatea va fi ridicată, în acel moment, ministrul Agriculturii va fi chemat oficial și la DNA pentru a i se aduce la cunoștință aceste acuzații.

Comentarii Facebook