Joi 7 Iulie

Staţiunea din România terorizată de Ro Alert. Motivul pentru care oamenii primesc notificări zilnic: „Primim și de 2-3 ori pe zi”


În ultima vreme stațiunea balneară Borsec este vizitată frecvent de urşi care caută în tomberoane și fac ravagii pe traseele turistice. Localnici spun că în fiecare zi primesc mesaje RO-ALERT din cauza urşilor.

Proprietarii de pensiune se plâng că teama de a da nas în nas cu ursul îi face pe turişti să îi ocolească.

În ultima vreme mai ales aceasta lună, în fiecare zi, în staţiune sunt mesaje RO ALERT

Stațiunea Borsec din județul Harghita se alfă în pădure, trasele turistice traversează pădurile, aşa că ursul este prezent și caută mâncare în tomberoane.

Sunt foarte mulţi urşi, şi nu se mai tem de oameni, deci oamenii nu mai au curaj să meargă în Borsec la obiectivele turistice - la Poiana Zânelor, unde este o atracţie turstică. Oamenii se opresc acolo, se uita, se întorc şi pleacă din Borsec mai departe, ceea ce afectează foarte mult turismul. De o lună de zile au umblat zilnic aceşti urşi”, spune proprietarul unei pensiuni.

Mari pagube nu produc, în afară de mizerie și de a răsturna tomberonul din pământ, cu beton cu tot

De cand sunt aici, atâtea RO ALERT-uri nu am văzut niciodată, nicăieri. Primeam poate şi două pe minut. Este clar că este o problemă, ştiam ca Borescul va deveni o statiune o destinatie favorită. dar nu bănuiam că şi pentru urşi”, a mărturisit Dan Burlac, organizator evenimente, notează antena3.ro.

Avem echipaje de la Jandarmerie care fac patrula permanentă (...), deci încercăm să combatăm această problemă. Avem un comitet care încearcă să rezolve această problemă, zilic lucrăm. Am reuşit deja relocarea a patru exemplare”,  spune Albui Istvan, viceprimarul oraşului Borsec. 

Turiştii se tem că ar putea fi atacaţi de urşi şi evită să mai facă plimbări prin staţiune.


Comentarii Facebook