Duminica 28 Aprilie

Ministerul Economiei avertizează! A apărut o nouă escrocherie online care folosește numele și imaginea instituției


Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului  anunță că a apărut o nouă metodă de fraudă online care folosește imaginea și numele ministrului Ştefan-Radu Oprea. Astfel, unele site-uri web folosesc fără permisiune imaginea unor companii de stat precum Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale „Transgaz” S.A,  folosindu-se și de imaginea ministrului pentru ca înșelătoria să pară mai reală. 

Infractorii cibernetici creează conturi de Youtube, pe care plasează informații și elemente vizuale care au ca obiectiv inducerea în eroare a utilizatorului, aceștia plasează reclamele pe rețele sociale și încearcă să convingă utilizatorii să acceseze un site de phishing și să introducă date personale, date de autentificare sau date financiare, promițând câștiguri extrem de mari, informează hotnews.ro.

„Aceste încercări de fraudă se bazează pe promisiuni exagerate de câştiguri rezultate din tranzacţionarea acţiunilor companiei pe diverse platforme. Ştefan-Radu Oprea, ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului nu susţine şi nu încurajează prin declaraţii publice utilizarea vreunei platforme de tranzacţionare sau dezvăluirea datelor personale (numărul contului bancar, datele din actul de identitate)”, anunță Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

Dacă observați astfel de tentative de fraudă, raportați-le către rețeaua de socializare și către Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică https://www.dnsc.ro/, la adresa alerts@dnsc.ro sau numărul unic de urgenţă la nivel naţional dedicat raportării incidentelor de securitate cibernetică, respectiv 1911.

Comentarii Facebook