Meteorologii anunță o iarnă cu ninsori abundente și ger! Când ninge în România


Meteorologii ANM au anunțat o iarnă obișnuită în România. 

Astfel, vom avea parte de fenomenele specifice iernii precum vreme severă, ger și cantități importante de zăpadă anul acesta. 

”Din punct de vedere al precipitațiilor, atât la noi în țară cât și în cea mai mare parte a Europei, decembrie pare a fi o lună care să se încadreze în aria climatologică, deci precipitațiile nu vor lipsi, dar nici nu există un semnal al unor zone cu un excedent de luat în seamă. 

Dacă vor apărea acele prime perioade cu temperaturi mai scăzute, sigur că precipitațiile vor deveni și ele solide și vom avea primele perioade cu strat. Mai ales în zona de munte, este de așteptat să apară straturi de zăpadă”, a explicat Florinela Georgescu, directorul ANM. 

Meteorologul a menționat că iarna va aduce cu ea fenomenele specifice, existând și riscul de vreme severă.

,,În luna februarie avem aceeași abatere pozitivă a temperaturilor pe tot continentul, dar nu una deosebit de pronunțată. O situație care iarăși ne lasă posibilitatea de a interpreta faptul că putem, pe perioade îndelungate, să avem o vreme în limita normelor a ceea ce înseamnă luna februarie din punct de vedere al temperaturilor, adică cu probabilitatea de a înregistra și perioade mai reci. Ca precipitații, luna ianuarie ar putea aduce un ușor excedent pe partea de vest și sud-vest a teritoriului.

Astfel, chiar dacă vom fi pe un fond de temperaturi în medie ceva mai ridicate decât normal, nu este exclusă apariţia episoadelor cu vreme mai severă şi probabilitatea de a se depune strat de zăpadă şi în zonele joase ale ţării", a mai spus Florinela Georgescu. 

"Chiar dacă ultimele ierni au fost blânde, indiferent de ce arată estimările sezoniere, iernile normale în România pot aduce clar episoade cu vreme severă, viscole, ger, cantități importante de ninsoare care să depună strat consistent de zăpadă", a completat meteorologul.  

Comentarii Facebook