Luni 15 August

METEO. Vine primăvara! Temperaturile cresc săptămâna viitoare


Vremea se va încălzi în perioada următoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 12 grade, duminică, 21 februarie. Marți se vor atinge și 17 grade.

Vremea se va încãlzi duminică, 21 februarie, în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri îndeosebi în prima parte a zilei şi în a doua parte a nopţii în zonele joase de relief din sud şi parţial în est şi în centru, unde, izolat, vor fi condiţii de burniţã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -13 grade în estul Transilvaniei şi 4 grade în Dealurile de Vest. Local va fi ceaţã, mai ales dimineaţa şi noaptea şi în special în regiunile extracarpatice şi în depresiuni.

Prognoza meteo 22 februarie 2021, luni

Ziua vremea va devenit deosebit de caldã pentru aceastã datã, dar noaptea valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 15 grade, iar cele minime între -12 grade în estul Transilvaniei şi 7 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi mai mult senin, dar la începutul şi spre sfârşitul intervalului, pe alocuri în sud, est şi centru vor fi nebulozitate joasã şi ceaţã, dimineaţa posibil asociate izolat cu burniţã. Vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo 23 februarie 2021, marți

Vremea va fi deosebit de caldã pentru ultima decadã a lunii februarie în cea mai mare parte a ţãrii, cu precãdere în zonele de deal şi de munte; excepţie vor face areale restrânse din Transilvania şi Oltenia, în condiţii de ceaţã mai persistentã, dar şi zona deltei, unde valorile termice la amiazã vor fi doar uşor peste cele normale; astfel temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 şi 17 grade. La începutul zilei şi noaptea, în zonele joase de relief, local se va semnala ceaţã şi va fi nebulozitate de plafon jos. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, la altitudini mari. Minimele termice vor fi cuprinse între -5 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 5...6 grade în dealurile din Banat şi Crişana.

Prognoza meteo 24 februarie 2021, miercuri

Deşi valorile termice diurne vor fi în scãdere, vremea se va menţine mai caldã decât în mod obişnuit în aceastã perioadã din an în majoritatea zonelor ţãrii, cu temperaturi maxime ce se vor încadra în general între 6 şi 14 grade şi minime între -2 şi 7 grade, în marea lor majoritate. Cerul va avea înnorãri în estul şi sud-estul teritoriului unde pe alocuri va ploua slab; în restul ţãrii cerul va fi variabil la deal şi la munte, dar în zonele joase vor fi nori de plafon jos sau ceaţã şi izolat posibil burniţã, mai ales dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, îndeosebi în zona înaltã şi pe spaţii mici şi trecãtor în regiunile estice.


Comentarii Facebook