METEO. Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni? Episoade de ger în toată țara


Administrația Națională de Meteorologie a emis luni prognoza meteo pentru următoarele săptămâni. Astfel, România va avea parte de episoade de ger cu temperaturi extrem de scăzute.

Cum va fi vremea în Transilvania?

În primele 3 zile ale intervalului se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, de 0...1 grad și minime în jur de -3 grade Celsius, cele mai scăzute valori urmând să se înregistreze în zonele depresionare. Răcirea prognozată pentru perioada 14...20 ianuarie va însemna maxime termice negative în toată regiunea, la o medie ce va oscila între -8 și -4 grade și minime sub limita gerului, în general, cuprinse între -18 și -10 grade.

Mai apoi, la începutul ultimei decade de ianuarie, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel media temperaturilor maxime va fi de aproximativ -2 grade, iar a celor minime se va situa între -10 și -7 grade. Probabilitatea de precipitații se va menține ridicată în aproape tot intervalul, dar mai ales în prima săptămână de prognoză și după 20 ianuarie.

Vremea la munte

În primele 3 zile ale intervalului se vor înregistra temperaturi în limite normale, respectiv o medie a valorilor maxime de -5…-3 grade și minime de -8 grade Celsius. În perioada 14-20 ianuarie, vremea va deveni rece, geroasă mai ales pe timpul nopților pentru întreaga zonă montană va fi de -12…-10 grade, iar minimele vor fi în jur de -18 grade. După acest interval, estimarea indică o creștere treptată a temperaturii, astfel media maximelor va fi de -6…-4 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de -10 grade. Vor fi precipitații pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, dar cu o probabilitate mai mare până în 14 ianuarie și după 20 ianuarie.

Comentarii Facebook