Mesajul unui medic din Italia: Închideți tot! Se va întâmpla la fel și la voi / Reporter: Morga e plină - VIDEO


Un medic neurochirurg, mutat pe secția de terapie intensivă a spitalului de Cremona, provincia Lombardia, a vorbit despre tragedia inimaginabilă pe care o trăiește Italia și a dat sfaturi întregii lumi.

Dacă ai văzut ce s-a întâmplat în altă țară sau în alte părți ale țării, acum nu mai e o opțiune să facă ceva. Poate la început nu am știut cu ce ne confruntăm, dar acum știm ce se va întâmpla. Nu vă gândiți că s-a întâmplat în Italia și nu se poate întâmpla oriunde, pentru că se va întâmpla dacă nu faci nimic pentru a opri lucrurile”, a spus dr. Emanuela Catenacci, neurochirurg în spitalul din Cremona, într-un reportaj Sky News.

Imaginile prezentate sunt cutremurătoare. Morga spitalului este plină, iar rudele nu își pot lua rămas bun de la cei morți pentru că sunt în carantină.

Untitled2.jpg

Pacienții sunt toți intubați și trebuie să fie întorși pe burtă o dată pe zi, pentru a elibera presiunea de pe plămâni. Tratamentul aplicat este limitat, pentru că nu există unul țintit pentru coronavirus.

Untitled1.png

Acest bărbat este singurul care și-a revenit dintr-un salon în ultimele două săptămâni.

Untitled.jpg

Este foarte periculos. Este un tsunami. Suntem aici 12 ore pe zi. Mergem acasă câteva ore și revenim la muncă pentru că suntem aici pentru pacienți”, a spus un alt medic.

Problema constatată este că în spitalul din Cremona au început să apară pacienți mai tineri și nu mai sunt tratați pentru că nu mai e loc în spital. ”Sunt pacienți de 30 - 40 de ani. Nu i-am văzut deloc în spitale pentru că nu e loc”, a spus reporterul Sky News. 

Comentarii Facebook